Coloplast havde behov for hurtigere produktion - Primo havde svaret.

Den globale efterspørgsel efter urinposer stiger og stiger. Det samme gør behovet for rør produceret af Primo Medico, for hver eneste urinpose er nemlig forsynet med en stump ekstruderet plastrør.

Coloplast trengte raskere produksjon – Primo hadde svaret.

Den globale efterspørgsel efter urinposer stiger og stiger. Det samme gør behovet for rør produceret af Primo Medico, for hver eneste urinpose er nemlig forsynet med en stump ekstruderet plastrør. Derfor kan behovet gøres op i hundreder, måske tusinder af kilometer rør hvert år, som skal produceres efter de mest krævende standarder, der findes. 

Den danske medico-gigant Coloplast regnes blandt de mest nyskabende virksomheder i verden og nyder ubetinget tillid fra såvel slutbrugere som læger og sygeplejersker. 

Coloplast er markedsleder i produktionen af poser, som gør det muligt for patienter med inkontinens at leve et næsten normalt liv. Urinposerne er forsynet med rør, som produceres af Primo Medico i Polen, og her handler det om at nå et niveau af præcision og kvalitet, som står mål med selve posens kvalitet. 

Et behov for kvalitetsrør

Den globale efterspørgsel efter urinposer stiger og stiger. Det samme gør behovet for rør produceret af Primo Medico, for hver eneste urinpose er nemlig forsynet med en stump ekstruderet plastrør. Derfor kan behovet gøres op i hundreder, måske tusinder af kilometer rør hvert år, som skal produceres efter de mest krævende standarder, der findes. 

”Det er uhyre vigtigt for Coloplast, at Primo lever op til vores krav om kvalitet, levering og præcision. Primo arbejder hårdt og målrettet på at leve op til disse krav,” siger Bjørn Fabricius, som er strategisk indkøber hos Coloplast med ansvaret for tilbehør og ekstruderede rør. 

De færdige rør sendes til Coloplasts samlefabrik i Ungarn, hvor Primo Medico råder over et konsignationslager på vegne af Coloplast. Herfra sendes varerne to gange ugentligt. Sammen med en nøje overvågning af lageret er det med til at sikre et støt produktionsflow hos Coloplast. 

Et hurtigt svar på øget efterspørgsel

I 2014 stod det klart, at Primo Medico havde behov for at øge sin produktionskapacitet i en fart. På kun tre måneder lykkedes det at etablere en helt ny produktionslinje i Zóry i Polen som et supplement til de produktionslinjer, der nu havde nået maksimal kapacitet

Som Bjørn Fabricius siger: ”Urinposerne er uhyre vigtige i Coloplasts produktportefølje. Hvis produktionen eller leverancerne blev afbrudt, ville det være kritisk for os. Derfor er det af afgørende vigtighed for os, at Primos leverancer er stabile – også når efterspørgslen stiger.”​

Krzysztof Dębski, som er Managing Director for Primo Medico, forklarer, ”Det var tydeligt, at vi måtte reagere hurtigt – vores produktionskapacitet var allerede fuldt udnyttet med produktion 24 timer i døgnet syv dage om ugen. Vi havde behov for en ny ekstruderingslinje nu og her, så vi rykkede så hurtigt som overhovedet muligt, og det lykkedes os at få det hele op at køre inden for tre måneder.”​

Den øgede produktionskapacitet har betydet, at produktionsmålene nu kan nås på fem dage af ugens syv, så der også er tid tilovers til vedligehold, og så der endda er uudnyttet produktionskapacitet som buffer.

Ro i sindet

I sidste ende handler det om at give slutbrugeren ro i sindet. En urinpose, der både er behagelig at gå med og er helt sikker mod lækage er brugerens garanti mod pinagtige oplevelser og gør det muligt at leve et aktiv liv så tæt på det normale som muligt. 

Med den øgede produktionskapacitet hos Primo Medico i Polen kan Coloplast fortsætte med at levere urinposer forsynet med rør af allerhøjeste kvalitet til alle slutbrugerne. 

Om Primo 

Det danske konsernet har hovedkontor i København og salgs- og produksjonsaktiviteter på 11 steder i Europa og Kina. Konsernet har i dag 980 ansatte og en omsetning på 205 millioner euro (per 31.12.2022). Selskapet ble grunnlagt og eies av familien Grunnet og har siden starten i 1959 spesialisert seg på å designe og produsere kundespesifikke profilløsninger i plast.