Genanvendeligt, nyttigt og intelligent: Derfor tror vi på plast

Plast og plastkomposit kan bidrage til at gøre miljøbelastningen fra fødevareproduktion, transport og opvarmning markant mindre – hvis det bliver anvendt rigtigt. Desuden er langt de fleste termoplast-typer 100 % genanvendelige.

Recycling Is A Core Value At Primo
Resirkulerbart, nyttig og intelligent: Det er derfor vi tror på plast

Derfor har vi hos Primo fuld tiltro til plast som et fremragende materiale, både i dag og i fremtiden.

Som plastproducent er vi helt og aldeles på det rene med, at vores produkter kan påvirke miljøet ganske markant – på den positive måde, vel at mærke. Vi tror fuldt og fast på, at plast og plastkompositter er en begavet måde at bruge jordens ressourcer på, samtidig med at vi med plast kan skabe produkter, der er bedre, stærkere og mere holdbare.

Det er vi ikke ene om at mene – for tiden sker der markante forandringer i masser af brancher, fordi der løbende opfindes nye, smartere og lettere materialer..

Avancerede kompositmaterialer gør alting bedre

Plast er på forbløffende mange måder et bedre materiale end traditionelle materialer som træ, stål eller aluminium. Det er lettere, stærkere og langt mere holdbart og kan gøre talløse produkter bedre – og det er det, vi er eksperter i hos Primo.

Spar på energien i vores hjem

Eksempelvis kan vinduesrammer af PVC og kompositmaterialer gøre vores hjem langt bedre isoleret end hvis vi anvender traditionelle materialer. Det reducerer selvfølgelig CO2-belastningen markant fra opvarmning og ventilation, og dertil kan materialerne genanvendes, når vinduet engang er udtjent.

Ovenikøbet har sådanne vinduer særdeles lang levetid – de nedbrydes ikke, skal aldrig males eller vedligeholdes, og når man tæller det hele sammen, er CO2-reduktionen betydelig.  Men plastkompositter bliver i dag anvendt langt flere steder end bare i vinduer og døre. 

Fly af plast

Et andet eksempel: Hvis man stiger ombord på et A380-fly, tænker man måske ikke så meget over, men man er faktisk ved at give sig ud på en flyvetur på et fly, der er delvist fremstillet af plast. Faktisk er 16 % af skroget – herunder en stor del af vingerne – fremstillet af termoplastisk kompositmateriale, som hjælper med at holde vægten nede og brændstofforbruget så lavt som muligt. 

Det gælder også for moderne busser, tog og biler, hvor den bærende konstruktion traditionelt er fremstillet af stål eller aluminium. Disse komponenter bliver i stigende grad erstattet af plastkompositmaterialer, som bidrager til at holde CO2-udledningen nede.

Dedikeret til udvikling

Hos Primo arbejder vi tæt og engageret sammen med vores kunder for at finde nye måder at erstatte konventionelle materialer med plast og plastkompositter. Vi gør det i transportsektoren, hvor vores profiler er med til at gøre busser og lastbiler lettere og mindre brændstofforbrugende.

Vi gør det for producenter af vinduer og døre, hvor vores profiler og vinduessystemer er med til at reducere varmetabet fra boliger. Vi gør det også i medico-industrien, hvor vores nyskabende produkter gør blodposer og slanger fri for skadelige stoffer. 

Vi kan også gøre det for dig i dit næste projekt !

Kilder: Plastindustrien, PlasticsEurope, VinylPlus

Om Primo 

Det danske konsernet har hovedkontor i København og salgs- og produksjonsaktiviteter på 11 steder i Europa og Kina. Konsernet har i dag 980 ansatte og en omsetning på 205 millioner euro (per 31.12.2022). Selskapet ble grunnlagt og eies av familien Grunnet og har siden starten i 1959 spesialisert seg på å designe og produsere kundespesifikke profilløsninger i plast.